logo

Περί καιρού … εκπαίδευσης

@ 06/04/2020 by dsphinx

Στη περίοδο που διανύουμε , η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει πάρει τα πάνω της για τα καλά …

Οπότε τι καλύτερο, από το να βασιστούμε σε ΕΛ/ΛΑΚ λύσεις που είναι δοκιμασμένες χρόνια και είναι και στην προτίμηση της ακαδημαϊκής κοινότητας ..

Και άλλα πολλά από https://edu.ellak.gr

Ορίστε τα OpenDelos ακι Open eClass: Δυο πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα για την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα από το GUNET.

” Με στόχο την καταγραφή, τη διαχείριση και τη μετάδοση εκπαιδευτικού υλικού, η Open Delos είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης και διάθεσης πολυμορφικού εκπαιδευτικού περιεχομένου η οποία σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο, διατίθεται από τον Noέμβριο 2014 και υποστηρίζει τα Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα, σε συνδυασμό με την πλατφόρμα Open eClass και το opencourses.gr, την Εθνική Πύλη Αναζήτησης ανοικτών μαθημάτων. Η Open Delos παρέχει εργαλεία τα οποία υποστηρίζουν την παραγωγή πολυμορφικού υλικού, τη δημοσίευση και την αναζήτηση εκπαιδευτικού περιεχομένου, την επεξεργασία βιντεοδιαλέξεων και τον συγχρονισμό τους με διαφάνειες παρουσιάσεων του εκάστοτε διδάσκοντα. Η πλατφόρμα υποστηρίζει προγραμματισμό βιντεοσκοπήσεων και ζωντανές μεταδόσεις, με απομακρυσμένη διαχείριση IP καμερών, ενώ στις λειτουργίες της περιλαμβάνεται η αναζήτηση και η αναπαραγωγή των συγχρονισμένων διαλέξεων, με εμπλουτισμένο player. Η πλατφόρμα Open Delos έχει 4 βασικές λειτουργίες: ”

Πηγή: https://edu.ellak.gr/2020/04/06/opendelos-ke-open-eclass-dio-platformes-anichtou-kodika-gia-tin-ekpedeftiki-ke-akadimaiki-kinotita-apo-to-gunet/

Write your comment

info (at) plug.gr
feed