Η οργανωτική επιτροπή της FOSSCOMM 2020 καλεί τις κοινότητες ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να υποβάλει την αίτηση ομιλίας ή workshop στο https://pretalx.2020.fosscomm.gr/fosscomm-2020/cfp μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2020. Η επίσημη γλώσσα είναι τα Ελληνικά, υπάρχει όμως δυνατότητα να δεχτούμε και προτάσεις στην Αγγλική γλώσσα.
H FOSSCOMM 2020 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2020 από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,
H Fosscomm οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, και συμμετέχουν σε αυτή κοινότητες, προγραμματιστές και εταιρείες που ασχολούνται με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στη Fosscomm συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 800 σύνεδροι. Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί συνολικά 12 συνέδρια Fosscomm ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σέρρες, Αθήνα, Λαμία, Αθήνα, Πειραιά , Αθήνα Ηράκλειο και Λαμία αντίστοιχα.
Η ομιλίες θα ανήκουν σε κάποιο από τα παρακάτω πεδία, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός καθώς υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν και νέες κατηγορίες, ο λόγος της κατηγοριοποίησης είναι για να μπορέσει να γίνει η καλύτερη δυνατή οργάνωση των ομιλιών.
Για τις ομιλίες, ο μέγιστος χρόνος παρουσίασης θα είναι τα 30 λεπτά συμπεριλαμβανομένου των ερωτήσεων, τα 30 λεπτά είναι ένα άνω όριο, επομένως μια ομιλία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 30 λεπτά. Για τα workshops, ο προτεινόμενος χρόνος είναι 2 ώρες, παρόλα αυτά και εδώ δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, ένα workshop μπορεί να έχει διάρκεια από 1 έως και 2.5 ώρες.
Για την υποβολή των παρουσιάσεων μπείτε στο https://pretalx.2020.fosscomm.gr/fosscomm-2020/cfp
Μπορείτε να ενημερώνεστε για νέα σχετικά με το συνέδριο σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους:
→ Website: https://2020.fosscomm.gr/
→ Facebook: https://www.facebook.com/Fosscommgr
Για οποιαδήποτε απορία και σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email μας info@fosscomm.gr αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.
Ιστορική εξέλιξη για τα συστήματα UNIX, και το πως μπήκαν για τα καλά σε κάθε αξιόπιστο προϊόν ..
Από την αρχή της δημιουργίας του, με τους Kernighan, Ritchie, Thompson μέχρι σήμερα έχει αποδείξει τη σταθερότητα και την υπεροχή του .
Περισσότερες πληροφορίες εδώ https://www.levenez.com/unix/
Με το project “Common Voice“, τo Mozilla Foundation προσπαθεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια βάση φωνητικών δεδομένων που δε θα περιορίζεται από πνευματικά ή άλλα δικαιώματα, θα είναι προσβάσιμη από όλους ως Κοινό Κτήμα (άδεια CC-0) και θα μπορεί να αξιοποιηθεί ελεύθερα σε οποιοδήποτε λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας.
Για να το πετύχει αυτό, βασίζεται στο crowdsourcing. Οι χρήστες ανεβάζουν εθελοντικά ηχογραφημένα κλιπ. Ήδη έχουν ανέβει 5.5 εκατομμύρια κλιπ σε 54 γλώσσες, διάρκειας 7226 ωρών.
Την βιβλιοθήκη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές φωνητικής τεχνολογίας
Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να πάει εδώ.
Πηγή: ΕΛ/ΛΑΚ